OM MIG

Wickelius Design startade redan 1994, då under ett annat namn och verksamhet mer inriktad på reklamproduktion. 2005 ombildades företaget med inriktning på Grafisk design, fotografering och bildkonst.

Sedan barnåren, har bild och form varit mina kompisar. Facinerats av detaljer och proportioner. Som sexåring tillbringade jag, nästan all ledig tid med att måla tillsammans med min pappa som hade en byggmåleri firma. Från tonåren har kameran varit med mig lite överallt. I skolan var teckning och slöjd de ämnen jag trivdes bäst med.

  • 1980 började jag arbeta med layout och trycksaker.
  • 1989 var det dags att på heltid jobba med reklam.
  • 1994 startade jag egen firma.

Jag har som, jag tror de flesta, haft en dröm att få skapa något! Man facineras av vad andra har gjort. Man blir, i alla fall jag, mer och mer kritisk till det man själv skapar. Åren går och drömmen man bär på, om att få göra/skapa något med det som ger själen livsenergi. Jag har provat mig fram till en egen profil på min sk. bildkonst. Jag utgår till största del, från foton som ombildas till illustration. Bygger sedan olika lager med bilder och skapar en känsla av canvas måleri. Vissa tavlor växer sakta, medan andra blir klara ganska omgående, beroende på känsla, humör och uthållighet.

MINNESMÄRKEN

Nostalgi: I stort sett angenäm men möjligtvis också lite sorgset tillbakalängtande känsla av igenkännande av något (positivt) som varit tidigare, eller situationer som ger upphov till denna känsla. Tavlorna i serien ”Minnesmärken” är det senaste. Under en treårsperiod har jag gjort ett fyrtiotal tavlor. Själva idén till serien, är bilen av märket Volvo, som min far hade då jag var barn/tonåring, men även bilar av annat märke! Minnesbilder, platser och situationer från då och nu. Tavlorna är utformade som ett frimärke, namn i form av en mening eller ord med tanke på minnen från platser och händelser i mitt liv. Hoppas tavlorna kan väcka minnen och känslor också hos dig som betraktare. Har även gjort, och gör, andra tavlor. Vill ge mina tavlor och bilder en karaktär av känslor, minnen och ibland eftertanke. Tavlorna är printade på bomullscanvas, Fine Art papper samt andra bestrukna ark. Provar hela tiden nya material.

 

 

Wickelius Design

Adress

Stortorget 1B
574 32 Vetlanda

Tel

076-166 32 14

www.wickeliusdesign.se
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


All rights Reserved.